miquel pubill
per en 21 Juliol 2014
434 Vistes

Mentre Felipe V,seguia generant l´odi dels catalans cap ell, Catalunya va fer una aliança a Gènova on Angleterra,i Holanda van fer costat els catalans i amb vist i plau de Portugal i Saboia.. Aquest èxit,,va fer que Carles d´Austria,fos rebut a Barcelona com a rei.

El 1710,Felipe V,va començar l´invasió de territòris amb l´obsesió de Barcelona,on en un primer intent d´invadir-la,havia estat derrotat estrepitosament pels catalans ajudats per Anglaterra i Holanda.

Però a Utrecht 1713,es va signar la pau entre castellans i francesos amb els aliats dels catalans. L´emperador Carles,no va complir com havia promes als catalans i Anglaterra,tampoc va complir el pacte de Gènova. Tots aquests pactes trencats,van deixar els catalans desamparats a la venjança de Felipe V.

Després d´això,ja tots sabem els catatròfics esdeveniments sofers per Catalunya,per aquest motiu,sempre he tingut l´esperança que en cas de problemes en vers la nostra Independència,hi han països que estan en deute amb nosaltres.

Ness
trEncats. parlem de 1705. Hi ha un llibre titulat "la Victòria catalana de 1705", de Jordi Porta. Utrecht. Any 1713 (nota històrica que li vaig corregir a Santiago Vidal, un cop acabada la conferència, al carrer mateix). promÈs, trEncats, catastrÒfics, sOferts, Cert, alguns historiadors parlen de &q... Veure més
21 Juliol 2014
miquel pubill
GRÀCIES
21 Juliol 2014
David Cuenca Ros
Doncs jo trobo que se'ls hauria de recordar, a aquests que ens van deixar penjats...
29 Juliol 2014